Головна | Реєстрація | Вхід | RSSНеділя, 19.05.2024, 14:16

Сайт

Сайт учителів початкових класів Красноградського ліцею №1 ім. О.І. Копиленка Красноградської міської ради Харківської області

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 200
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар України
Головна » 2016 » Жовтень » 17 » "LEGO"
13:36
"LEGO"

Використання LEGO в освітньому процесі

LEGO – це одна з відомих педагогічних технологій, що використовує тривимірні моделі реального світу і предметно-ігрове середовище навчання і розвитку дитини

Засновником ЛЕГО був тесляр Оле Кірк Крістіансен, мешканець Данії. Все почалося з того, що він вирішив зробити звичайну дерев’яну іграшку своєму синові. Оле Кірк в 1932 році заснував компанію, яка спочатку виготовляла дерев’яні іграшки та прасувальні дошки. Бренд LEGO на сьогодні є одним з найвідоміших у світі виробником дитячих іграшок. Назва LEGO походить від слів «Leg» і «Godt», що в перекладі з данської означає «добре грати» або «захоплююча гра».

Перспективність застосування ЛЕГО - технології обумовлюється її високими освітніми можливостями: багатофункціональністю, технічними та естетичними характеристиками, використанням у різних ігрових і навчальних зонах.

Основним видом діяльності школярів є гра. Робота з конструктором ЛЕГО дозволяє молодшим школярам у формі пізнавальної гри дізнатися багато важливих ідей і розвинути необхідні в подальшому житті навички. Відбувається знайомство з навколишнім світом за допомогою гри та творчості.

В освітній діяльності початкової школи конструктор ЛЕГО допомагає вирішити завдання за наступними напрямками:

- навчання швидко і правильно орієнтуватися в просторі;

- розвиток дрібної моторики рук;

- розширення уявлень про навколишній світ;

- вміння працювати в групі, толерантно спілкуватися один з одним;

- створення атмосфери змагання;

- розвиток уваги, пам’яті, уваги, творчого мислення;

- розширення словникового запасу та формування навичок діалогічного мовлення.

Робота з конструктором ЛЕГО має великий виховний потенціал, допомагає виробляти певні якості особистості, взаємоповагу, посидючість, охайність.

Працюючи з конструктором ЛЕГО, можна будувати моделі і при цьому навчатися, отримуючи задоволення від гри. Коли придумуєш моделі сам, відчуваєш себе професійним інженером, механіком, будівельником або великим конструктором. І це здорово! Це дає повну свободу дій. Робота є жвавою і цікавою і відкриває абсолютно нові перспективи, де немає меж фантазії.

ЛЕГО допомагає дітям втілювати в життя свої задумки, будувати і фантазувати, захоплено працювати і бачити кінцевий результат своєї роботи.

Конструювання сприяє розвитку мислення, спритності, а також інтелекту, уяви та творчих задатків. Сприяє формуванню таких якостей, як уміння концентруватися, здатність співробітничати з партнером, і найголовніше – почуття впевненості в собі. Якщо з дитинства прагнути до пізнання – це перейде в уміння вчитися конструювання направлено і сприймати нове із цікавістю. Наприклад:

Дидактична гра ”Знайди слово”

Склади прислів'я

Математика з ЛЕГО (вирази на 2 дії)

"Усний рахунок з Лего від 1до10".

Гра- презентація " Відремонтуй слова " з ЛЕГО до тижня "Професії"

Таким чином, робота з освітніми конструкторами ЛЕГО, дозволяє дітям у формі пізнавальної гри дізнатися багато важливих ідей і розвиває необхідні в подальшому житті навички суспільно активної, творчої особистості, яка самостійно генерує нові ідеї, приймає нестандартні рішення     

Переглядів: 480 | Додав: clavcheva | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Хмара тегів
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
  • ІМЗО
  • Педагогічна преса
  • Освітній простір
  • Шкільне життя
  • 7 чудес України

  • Copyright MyCorp © 2024
    uCoz